6

Intretinerea site-urilor WordPress: Efectuati aceste sarcini in mod regulat

Daca aveti un blog sau un site de afaceri construit cu WordPress, este necesar sa efectuati lucrari de intretinere pentru a obtine performante optime de la site. Exista cateva sarcini de intretinere a site-ului pe care va recomandam sa le efectuati frecvent pentru a va mentine blogul sau site-ul sanatos.

29

Creati copii de rezerva ale site-ului dvs. WordPress

Este vital sa creati o copie de rezerva a site-ului dumneavoastra. Exista multe riscuri, cum ar fi indivizi sinistri, tentative de hacking, erori neasteptate, defectiuni, probleme de internet si, practic, orice ar putea dauna unui site WordPress.

Ar trebui sa alegeti unul dintre plugin-urile de backup care va ajuta cu adevarat sa automatizati procedura de backup WordPress a site-ului dvs. Dupa crearea copiei de rezerva, trebuie sa va asigurati ca toate fisierele dvs. sunt stocate in siguranta in locatia de la distanta aleasa.

De asemenea, este important sa verificati din cand in cand pluginul de backup.

Exista diverse plugin-uri de backup WordPress pe care le puteti gasi sau puteti utiliza lista de plugin-uri de backup WordPress de la TimeTraderz.

Optimizeaza-ti baza de date WordPress

Majoritatea datelor sunt stocate in baza de date WordPress, care contine tot continutul, setarile, comentariile, utilizatorii etc. In timp, o multime de date inutile pot fi stocate in baza dvs. de date si pot afecta negativ viteza de incarcare si descarcare si, de asemenea, vor pune dificultati in restaurarea copiilor de rezerva.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va optimizati baza de date si sa curatati din cand in cand toata dezordinea pentru a imbunatati performanta.

Daca doriti sa optimizati baza de date, dar nu stiti cum sa o faceti, acest ghid va va ajuta sa optimizati baza de date.

Testati performanta site-ului WordPress

Multi utilizatori WordPress isi optimizeaza site-ul in etapa initiala, cand il incep, iar apoi uita complet de optimizarea performantei site-ului lor.

Adaugati continut text si imagini noi pe site, instalati plugin-uri si adaugati coduri CSS sau JS personalizate. Toate aceste modificari pot afecta functionarea site-ului dvs. WordPress. De aceea, este important sa pastrati un control si sa efectuati teste de performanta pentru a va asigura ca site-ul dvs. functioneaza corect.

Site-urile optimizate nu numai ca ofera o experienta fara probleme utilizatorului, dar pot imbunatati si clasamentul SEO.

Pentru a optimiza performanta site-ului WordPress, puteti urma sfaturile din aceste articole Cum sa accelerati un site web si Modalitati suplimentare de a accelera site-ul WordPress
Actualizati fisierele si plugin-urile WordPress

Versiunea actualizata a WordPress si a pluginurilor pastreaza securitatea si performanta site-ului dvs.

WordPress are un sistem incorporat care gestioneaza toate actualizarile pentru nucleul, temele si pluginurile sale. Trebuie doar sa va asigurati ca actualizati in mod regulat WordPress si pluginurile.

Puteti, de asemenea, sa verificati manual daca exista actualizari, accesand pagina de actualizari WordPress si vazand daca a mai ramas vreo actualizare de verificat.

Puteti gasi cel mai sigur mod de a actualiza WordPress in acest articol.

Schimbati parolele WordPress

Parolele functioneaza ca parte a unui mecanism de aparare impotriva accesului neautorizat la site-ul dvs. Acesta include parolele pentru panoul de administrare WordPress, contul de gazduire, baza de date si, de asemenea, conturile FTP. Ar trebui sa creati intotdeauna parole puternice pentru a va securiza conturile si site-urile online. Dar folosirea unor parole puternice nu este suficienta.

Multi experti in securitate recomanda cu caldura sa va schimbati parolele WordPress din cand in cand pentru a asigura siguranta site-ului.

De asemenea, ar trebui sa gasiti sfaturi suplimentare pentru a va mentine site-ul WordPress in siguranta.
Verificati securitatea site-ului dvs. WordPress

Schimbarea parolelor, crearea de copii de rezerva, mentinerea actualizarii ajuta la mentinerea securitatii site-ului dvs. WordPress. Dar ar trebui sa gasiti deficientele din site-ul dvs. web si sa le remediati inainte ca cineva sa il foloseasca in mod abuziv.

In primul rand, verificati in mod regulat raportul privind problemele de securitate din Google Search Console.

In al doilea rand, utilizati scanere online sau plugin-uri pentru a scana pentru malware cunoscut si necunoscut si activitati suspecte.

Puteti gasi mai multe detalii in acest ghid pentru incepatori.

Testati-va formularele WordPress

WordPress va permite sa folositi formulare pe site-ul web. Din pacate, uneori, aceste formulare pot inceta brusc sa functioneze corect sau sa trimita e-mailuri. Acest lucru poate afecta rata de conversie a site-ului dvs. Puteti pierde unele lead-uri fara ca macar sa stiti acest lucru.

Din cand in cand, ar trebui sa efectuati un test pe toate formularele dvs. pentru a vedea daca acestea functioneaza corect sau nu si daca in cazul unei erori.

Pentru multe site-uri web, va recomandam sa folositi pluginul Contact Form 7 pentru a crea formulare. Dar daca aveti nevoie de tipuri avansate de formulare, ar trebui sa folositi plugin-urile WPForms sau Gravity Forms.

Remediati erorile 404

In WordPress, daca o pagina nu exista pe site-ul web, acesta afiseaza o pagina de eroare 404 utilizatorului. Daca apare o eroare 404 din cauza indisponibilitatii unei pagini, acest lucru este ceva de care trebuie sa va faceti griji, deoarece ofera o experienta slaba utilizatorului. Tineti evidenta paginilor cu erori 404 si incercati sa le remediati instantaneu.

De asemenea, este o idee buna sa va optimizati paginile 404.

Gestionati comentariile primite

Daca creati un blog, ar trebui sa moderati comentariile. Comentariile sunt o parte a continutului site-ului web si de aceea comentariile spam pot afecta negativ performanta SEO.

Reducere 20%

pentru abonati!

Click aici

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Alte Articole Din Blog

Vezi toate
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua
 • Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus.

  Continua
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua