Update SEO in 2022

Lumea se schimba intr-un ritm fara precedent. Acelasi lucru este valabil si pentru optimizarea motoarelor de cautare. In contextul ultimilor 2 ani de pandemie și recentul conflict militar, motoarele de cautare au crescut si mai repede decat lumea. Pe de alta parte, utilizatorii isi schimba si comportamentul de cautare într-un ritm alert, încercand sa tina pasul cu evenimentele ulterioare.

Mai exact, iată care sunt elementele SEO pe care ar trebui sa le luam în considerare în 2022

Intentia utilizatorului – termenii și expresiile de cautare sunt din ce in ce mai diferite. Incercati sa intelegeti mai bine consumatorii tinta si sa va aliniati cat mai mult continutul la acele cautari. Prin urmare, sansele unei campanii de succes SEO vor fi mult crescute.

E-A-T – Dezinformare, propaganda, stiri false la o scara fara precedent. Motoarele de cautare au dezvoltat solutii eficiente pentru a distinge continutul inselator de continutul autentic sau relevant. Incercati sa verificati continutul site-ului pentru a creste increderea si obtine rezultate tangibile.Puteti citi mai multe despre E-A-T aici.

Link Building – Strategia de link trebuie sa fie, de asemenea, cat mai credibila. Nu uita: increderea in site-ul tau depinde de încrederea ta în link-uri!

Core Web Vitals – Lansat in 2020, aceasta masuratoare a fost creata avand în vedere experienta utilizatorului. Incercati sa atingeti un prag minim de 75% pentru fiecare parametru, utilizatorii dvs. vor fi cu siguranta mai fericiti si mai numerosi!

Fii printre primi 10 in google cu optimizare seo

SEO este momentan singura modalitate prin care poti aparea in cea mai ravnita, eficienta si onorabila pozitie de publicitate din lume – prima pagina organică a Google! Bineinteles, pentru a ajunge aici ai nevoie de multa munca, determinare, creativitate si cunoștinte – tehnic și business, pe scurt, o campanie SEO profesionala.

Exista doua optiuni pentru a realiza acest lucru: fie să apelati la o agentie specializata in servicii SEO de inalta calitate, fie sa va invatati si sa incercati sa reusiti pe cont propriu.

Dar daca va intrebati de ce este atat de important sa fiti pe pagina de pornire Google, iata doua argumente puternice:

  • 93% din experiențele online încep cu un motor de cautare
  • Motorul principal de cautare este Google – in Romania aceasta este peste 95%

Istoria Optimizarii SEO

Aspect SEO

Termenul SEO a apărut în anii 1990 si inseamna Optimizare pentru motoarele de cautare. SEO a luat nastere ca urmare a cerintelor de crestere a traficului pe site. In acelasi timp, motoarele de cautare par sa indexeze continutul site-ului suficient de bine pentru a oferi un punct de plecare pentru navigare.

Totusi, pentru a creste vizibilitatea motoarelor de cautare, specialistii considera ca este necesara existenta unei verificari binecunoscute, fapt care a dus la aparitia conceptului de SEO.

Evolutia SEO

La început, SEO s-a preocupat de structura tehnica, iar cei din grupul de promovare au folosit aglomerarea de fraze si etichete redundante pentru a creste pozitiile în SERP-uri. Pentru a imbunatati valoarea si relevanta rezultatelor, motoarele de cautare au contribuit la prima scanteie de cautare personalizata bazata pe istoricul cautarilor.

Daca anterior rezultatele erau date de termeni cheie, acum algoritmii reprezinta un nivel ridicat de complexitate si analiza continutului, semantica cuvintelor folosite, imagini si multe altele.

Sustinatorii SEO

Istoria SEO incepe cand Tim Berners-Lee a lansat primul site web în 1991, iar in 1993, Excite a devenit prima platforma de cautare care a schimbat modul in care cautam informatii prin sortarea rezultatelor pe baza cuvintelor cheie. Yahoo (1994) si Google (1997) au imbunatatit modul în care datele au fost indexate și transferate.

De exemplu, domeniul Google a fost înregistrat de Larry Page și Sergey Brin, care au avut ideea de a indexa paginile de Internet in functie de numarul de linkuri de pe fiecare pagina care rezulta din alte pagini. In aceasta etapa, din ce in ce mai multi specialisti au folosit tot felul de metode pentru a ajunge la culmea cautarii.

Procesul de optimizare seo

Intrucat este strans legat de motoarele de cautare, putem spune de la inceput ca SEO este un proces extrem de complex si dinamic. Motoarele de cautare precum Google, Bing, Yandex si altele astazi, pe de o parte, proceseaza zilnic miliarde de cautări ale utilizatorilor de internet si, pe de alta parte, cauta și identifica raspunsuri intr-o baza de date gigantica legata de intrebarile lor. Si pentru a complica lucrurile și mai mult, Google a anunțat că:

15% din căutările zilnice din întreaga lume sunt căutări NOI

Si tot acest proces are loc în timp real!

Desigur, pentru a selecta cele mai relevante rezultate pentru utilizatori din această vastă bază de date, motoarele de căutare folosesc formule complexe de indexare și algoritmi care țin cont de sute de criterii.

De asemenea, Google ne-a informat că rezultatele SERP sunt determinate folosind cel puțin 200 de factori de clasare. În plus, acești factori își schimbă constant modul de lucru și se adaptează la noile cerințe ale utilizatorilor. Google ne-a mai informat că efectuează nu mai puțin de 500-600 de modificări pe an. Este adevărat că acestea sunt în mare parte mici modificări, deși în timp primim și actualizări importante precum Fred Update. Cred că acum știm de ce SEO este un proces dinamic.

Deci avem o imagine de ansamblu asupra a ceea ce se întâmplă în spatele motoarelor de căutare. În acest context, optimizarea SEO încearcă să identifice tiparul în care motoarele de căutare combină acești factori pentru a crea o ierarhie pentru primele rezultate. Formula de clasare este de obicei secretă, iar Google face tot posibilul să o păstreze secretă.

Totuși, Google ne oferă suficiente indicii despre funcționarea sa și, mai presus de toate, ne tot repetă că în centrul său se află toate acțiunile în care își construiește poziția de rezultate => EXPERIENTA UTILIZATORULUI.

Agentii SEO din întreaga lume analizează și monitorizeaza constant functionarea motoarelor de cautare pentru a gasi secretele ascunse in spatele lor. Astazi, industria SEO a dezvoltat multe instrumente (instrumente) SEO pentru a arata automat multe aspecte ale comportamentului pe care Google il prezinta. Iata principalele (folosite si de agentia noastra): Ahrefs, Majestic SEO, ScreemingFrog, SemRush, DeepCrawl și multe altele.

Alatura-te clientilor fericiti

Prin creativitate, integritate si inovatie

Incepe acum