12

Ghid 101 Brand Marketing pentru Startup-uri si antreprenori

Inceperea unei afaceri poate fi o experienta incredibil de interesanta. O greseala, insa, este aceea de a fi prea entuziasmat si de a uita de elementele de baza, inclusiv de marketingul de brand. Un brand puternic este vital pentru orice companie. Este modul in care sunteti perceput si judecat de oricine va vede afacerea sau pe dumneavoastra.

29

Brandul trebuie sa iasa in evidenta

Comercializandu-va ca brand personal, le permiteti potentialilor clienti sa stie imediat cine sunteti si in cine pot avea incredere. Pe de alta parte, daca va incurcati si va comercializati prost, acest lucru va duce la un branding slab si la o reprezentare gresita a afacerii dumneavoastra. De aceea, este important sa stii ce calitati ai care te fac sa iesi in evidenta.

O modalitate de a face acest lucru este sa citesti despre acest subiect si sa pui mana pe un ghid cu tot ce trebuie sa stii despre branding. Apoi, mergeti mai departe si incercati sa folositi un creator de logo gratuit pentru a va crea logo-ul de brand. Brandingul este important si critic pentru afacerea dvs. de inceput, asa ca tineti cont de sfaturile profesionale.

Un alt mod de a face acest lucru este sa observati si sa analizati brandurile celebre. De exemplu, daca va ganditi la Disney, va veti gandi imediat la filme pentru copii. Acelasi lucru este valabil si pentru Intel cu echipamente de calcul de inalta calitate, Gillette cu aparate de ras accesibile si Rolex cu ceasuri de lux. Aceste marci sunt mai mult decat ceea ce vand.

Comercializati in functie de nisa

Ceea ce au in comun aceste marci este faptul ca stiu ce tip de produs se vinde si cui se adreseaza marketingul lor. Disney nu si-ar face reclama in afara unui club de noapte, Gillette nu s-ar comercializa ca marca de lux, iar Rolex nu ar avea o taraba intr-un magazin de proximitate.

Este important sa identifici cine esti si ce reprezinta brandul tau. Acest lucru poate necesita o cercetare detaliata si rabdare. Incercarea de a va gasi punctul de vanzare unic (USP) este vitala, mai ales daca aveti un buget de marketing mic. Este vorba despre a castiga un grup mic de persoane vizate, apoi de a incerca sa inoti si sa supravietuiesti intr-o mare de populatie necunoscuta.

Combinati brandul cu marketingul

Brandul dvs. si marketingul dvs. sunt doua aspecte separate, dar care sunt puternic legate intre ele. Trebuie sa faceti marketing cu brandul dvs. in minte si trebuie sa va dezvoltati brandul gandindu-va la modul in care il veti comercializa.

Asadar, daca faci marketing fara sa iei in considerare brandul tau, vei risca sa-ti confunzi clientii. Trebuie sa creati o strategie de marketing pe care toata lumea sa o accepte, pentru a va oferi un mesaj coerent pe toate platformele.

Nu trimiteti mesaje de marca amestecate

Exista mai multe modalitati de a va comercializa marca decat oricand. Designul logo-ului si numele dvs. sunt importante, asa ca asigurati-va ca le faceti sa fie vazute pe cat mai multe platforme posibil. Facebook, Twitter si LinkedIn sunt exemple de medii care sunt instrumente excelente pentru inceput.

Site-ul dvs. poate fi, de asemenea, vital, la fel ca orice aplicatie pe care o aveti. Blogging-ul este o modalitate excelenta de a va educa si de a va convinge clientii de autoritatea marcii dvs. si de a va ajuta site-ul dvs. sa apara pe motoarele de cautare. Pe toate aceste platforme, vrei sa te asiguri ca iti comercializezi mesajul marcii tale in mod constant pentru a incepe sa iti dezvolti afacerea cu o baza solida.

Ganduri finale

Marca dvs. este o piesa puternica de proprietate intelectuala si trebuie sa o protejati cu orice pret. O singura miscare de marketing gresita si ati putea provoca daune care ar putea dura ceva timp pentru a fi recuperate. Asadar, fiti atenti sa va construiti brandul de la zero.

Reducere 20%

pentru abonati!

Click aici

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Alte Articole Din Blog

Vezi toate
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua
 • Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus.

  Continua
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua
 • Nam lacinia arcu tortor, nec luctus nibh dignissim eu nulla sit amet maximus.

  Continua